EO maakt serie over innovaties in ouderenzorg op Radio 1

Welke verpleeghuizen slagen erin om ouderen beter te verzorgen met behulp van nieuwe technieken en nieuwe ideeën? In de vierdelige serie ‘OudStanding’ duikt het Radio 1-programma ‘Dit is de Dag’ in de wereld van de verpleeghuiszorg. Margje Fikse toont vier initiatieven die ieder op hun eigen manier het leven van ouderen veraangenamen.

EO maakt serie over innovaties in ouderenzorg op Radio 1 ‘Dit is de Dag’ wil met de serie in vier weken aandacht vragen voor de positieve kant van de zorg. “De afgelopen jaren kwamen verpleeghuizen vaak negatief in de media”, zegt presentatrice Margje Fikse.

“Er was nieuws over ‘pyjamadagen’ en ‘plascontracten’ en de Inspectie voor de Gezondheidszorg kwam met een zwarte lijst. Dat diverse verpleeghuizen experimenteren met verbetering van de ouderenzorg, bleef onderbelicht.”

Innovatie door techniek
In de eerste uitzending van OudStanding staat ‘innovatie door techniek’ centraal. Margje Fikse brengt een bezoek aan zorginstelling TanteLouise in Bergen op Zoom. De verpleeghuizen van TanteLouise lopen voorop met hun inzet van technische middelen zodat bewoners op een waardige manier oud kunnen worden.

Live
Elke uitzending komt live vanuit de betrokken verpleeghuizen, waar Fikse spreekt met bewoners, mantelzorgers en personeel. De eerste uitzending komt donderdag (1 juni) live Bergen op Zoom vanaf 19.00 uur op Radio 1. [Radiowereld.NL]