Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Regionale dancezender Fresh FM uit de lucht

De regionale dancezender Fresh FM is sinds maandagmiddag niet meer te beluisteren. Wat de reden is voor het plotselinge ‘verdwijnen’ van de zender is onduidelijk. Fresh FM maakte eerder dit jaar een doorstart.

Regionale dancezender Fresh FM uit de lucht Na een jaar lang rechtenvrije muziek te hebben uitgezonden, keerde Fresh FM in april van dit jaar weer terug naar haar oude format. Het station was overgenomen door SB Radio van Paul Welling. Gelijk werd afgetrapt met het 90s Dance Weekend, waarna half mei een nieuwe programmering van start ging.

Apotheose wordt zware domper
Afgelopen weekend keerde één van de hoogtepunten terug: De House Top 1000. De laatste uren kwamen zelfs bij Armin van Buuren uit zijn radiostudio vandaan.

Maar maandagmiddag verdween Fresh FM opeens van de FM-frequenties Den Haag (95.6 FM), Alphen aan de Rijn (95.9 FM), DAB+ en internet. Op de frequentie Amsterdam (95.7 FM) was opeens non-stop muziek te horen. Dinsdagmiddag werd ook deze frequentie stil. Inmiddels is op alle frequenties een ratelende brom te horen.

De laatste uren van de House Top 1000 waren hierdoor alleen via een Facebook stream te volgen. Veel luisteraars reageerden teleurgesteld op het feit dat de zender niet meer op FM en internet te ontvangen is.

Zenderproblemen
Wat er precies aan de hand is bij Fresh FM is onduidelijk. Op de website meldt het station dat er wegens “zenderproblemen” niet op FM kan worden uitgezonden. Op Facebook melde het station dinsdagavond nog trots dat het vele luisteraars bereikt had met de House Top 1000, maar over waarom het station niet meer te ontvangen is, wordt geen woord gerept.

Coen Bom, voorzitter van licentiehouder SCOEZH, heeft nog niet gereageerd op vragen van Radio.NL. Geruchten gaan overigens dat er nogal wat oud zeer zit bij Fresh FM en dat het een bewuste keuze is geweest om alles uit te zetten. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten