Zoek
Sluit dit zoekvak.

Smart Radio nieuwe ontwikkeling bij BNR Nieuwsradio

Het landelijke commerciele radiostation BNR Nieuwsradio gaat de komende twee jaar werken aan ‘Smart Radio’. Daartoe heeft BNR financiering gekregen uit het Digital News Initiative (DNI) van Google. Het technologiebedrijf stelt geld uit het fonds beschikbaar voor journalistieke projecten. Hoeveel is niet bekendgemaakt.

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Het DNI-fonds van Google geeft BNR de mogelijkheid om te werken aan een optimaal, slim, gepersonaliseerd radiostation. Daarmee loopt BNR – na het podcastplatform – opnieuw voorop in innovatie in het Nederlandse medialandschap.”

BNR Smart Radio
BNR Smart Radio stelt zich volgens BNR ten doel om luisteraars te voorzien van een volledig gepersonaliseerde playlist, gevuld met relevante en automatisch gegenereerde audiofragmenten. De fragmenten komen uit programma’s en podcasts van BNR. Het model wordt gebaseerd op de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en ‘machine-learning’.

“Dit zal het luisteren naar radio wezenlijk veranderen. Het is geweldig dat we hier door de ondersteuning van Google vorm aan kunnen geven”, aldus Fröhlich. [Radiowereld.NL]