Search
Close this search box.

CBS FM herovert koppositie in New York City

De strijd om de positie van populairste van New York City gaat onverminderd door. Het is (W)CBS FM 101.1 opnieuw gelukt om 106.7 Lite FM (WLTW) te verslaan, zij het met 0,1%-punt. In Los Angeles zag 104.3 My FM (KBIG) haar marktaandeel verder doorstijgen.

CBS FM herovert koppositie in New York City Al maanden vechten de classic hitszender CBS FM en de popzender Lite FM om de koppositie in de Big Apple.

In april wist CBS FM Lite al eens te verslaan, terwijl beide stations in mei gezamenlijk aan kop gingen.

Nu is het CBS FM opnieuw gelukt om de hoogste trede te heroveren, zo blijkt uit de augustuscijfers van Nielsen Audio. Weliswaar daalde het marktaandeel een half procentpunt, maar dat is net iets minder dan het verlies van Lite FM.

Op CBS FM zijn dagelijks populaire deejays als Scott Shannon, die vorige maand na bijna 30 jaar de koppositie in de ochtend heroverde, Dan Taylor en Broadway Bill Lee te horen. Laatstgenoemde deejay is een ware hit op social media door zijn “breaks of the day.

CBS FM scoort een marktaandeel van 6,1% tegenover 6,0% voor Lite FM. De urban popzender WBLS 107.5 blijft derde met 5,6%, gevolgd door de classic rockzender Q104.3 (WAXQ) met 5,3%.  De hitzender Z100 (WHTZ) en de nieuwszender 1010 WINS completeren de top 5 met elk 4,9% marktaandeel.

Lite FM blijft aan kop bij de doelgroep 25-54 jaar. terwijl de hip-hopzender Hot 97 (WQHT) bij de doelgroep 13-34 jaar aan kop gaat. Het Spaanstalige Mega 97.9 (WSKQ) leidt nu bij 18-49 jaar.

Los Angeles
In Los Angeles blijft My Fm domineren. De popzender deed er nog een schepje bovenop en scoorde met 6,4% haar hoogste marktaandeel in meer dan een jaar tijd. Ook de nummer 2, 94.7 The wave (KTWV) scoorde haar hoogste marktaandeel in een jaar tijd. De urban popzender lukte het zelfs om het gat met My FM iets te verkleinen. The Wave volgt met 5,9%.

Pas op ruime afstand volgt de nummer 3: K-Earth 101 (KRTH). De classic hitszender scoort met 4,8% marktaandeel net 0,1%-punt meer dan de hitzender 102.7 KIIS FM. De popzender KOST 103.5 staat nu vijfde met 4,5% marktaandeel.

Door de sterke prestaties blijft My FM marktleider bij de doelgroepen 18-49, 18-34 en 25-54 jaar.

Boston
Elke maand blikt Radio.NL ook op de rangen en standen in een radiomarkt elders in de VS. Dit keer Boston, een van de rijkste steden van de VS en de hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts.  De stadsregio Boston telt ruim 4 miljoen inwoners.

Classic hits blijft het populairste format in Boston, al is de dominantie minder groot dat een jaar geleden. 105.7 WROR blijft aan kop met 7,2%, maar wordt inmiddels wel op de hielen gezeten door Kiss 108 (WXKS). De hitzender scoort 1,5%-punt beter dan een jaar geleden en noteert nu 7,0% marktaandeel.

Op drie volgt de popzender Magic 106.7 met 6,4%, wat vrijwel gelijk is al een jaar geleden. De classic rockzender 100.7 WZLX staat nu vierde met 5,5%, terwijl de nieuwszender nieuwszender WBZ 1030 volgt met 4,9%. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten