Search
Close this search box.

WK Wielrennen live op Eurosport 1

In Noorwegen vindt vanaf zondag 17 september tot en met zondag 24 september het WK Wielrennen plaats. In het tussen de fjorden gelegen Bergen strijden de renners hier voor de ‘beruchte’ regenboogtruien.

WK Wielrennen live op Eurosport 1 Het commentaar bij de beelden van de mannenonderdelen komt van Jeroen Vanbelleghem en expert Karsten Kroon.

De vrouwenraces worden door José Been van commentaar voorzien. Been wordt voor de analyse en de duiding bijgestaan door Martine Bras en Iris Slappendel.

Bij de mannen mikt de Nederlandse equipe in de wegrit van 277 kilometer op de aanval. Het Oranje negental bestaat uit Tom Dumoulin, Wout Poels, Bauke Mollema, Niki Terpstra, Jos van Emden, Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Lars Boom en Koen de Kort.

Foto: Getty images / Eurosport
Vorig jaar was Peter Sagan de sterkste op de weg. Voor die tijdrit heeft bondscoach Thorwald Veneberg, naast topfavoriet Dumoulin, ook Wilco Kelderman aangewezen. Regerend wereldkampioen tijdrijden Tony Martin is er ook weer bij.

Bij de vrouwen kan Nederland in de wegrace beschikken over een topploeg met Olympisch kampioene Anna van der Breggen, drievoudig wereldkampioene en regerend Europees kampioene Marianne Vos, Nederlands kampioene Chantal Blaak, Van Vleuten, Ellen van Dijk, Amy Pieters, Lucinda Brand en Janneke Ensing. Van Dijk, Van der Breggen en Van Vleuten starten bovendien in de tijdrit van 21,1 kilometer.[Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten