Search
Close this search box.

Documentaire van 90 minuten over Wilders op NPO 2

De Amerikaanse regisseur en filmmaker Stephen Robert Morse volgde voor de NTR Geert Wilders in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart 2017 in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart. De NTR biedt daarmee een kijkje in het leven van deze, doorgaans gesloten, politicus.

De filmploeg kreeg vier maanden exclusieve toegang tot de politicus, die al 12 jaar lang 24 uur per dag beveiligd wordt in verband met reële doodsbedreigingen.

In de documentaire van 90 minuten zien we Geert Wilders veelvuldig aan het woord. Hij maakt grapjes, vertelt persoonlijke anekdotes over z’n katten, z’n jeugd en z’n huwelijk. Hij vertelt te hopen dat hij en zijn vrouw samen oud worden, samen sterven in hun slaap. “Helaas bestaat de kans dat het een andere dood wordt. Maar laat ik dat niet te veel benadrukken.”

We zien Wilders omringd door bewakers wandelen in z’n favoriete park. We zien hem een kogelvrij vest aantrekken. Fragmenten uit z’n politieke loopbaan worden afgewisseld met commentaar van historici, journalisten en schrijvers uit binnen- en buitenland die zijn ontwikkeling – en de ontwikkeling van zijn ideeën – voorzien van kritisch commentaar.

De Wilders-documentaire van anderhalf uur is te zien op woensdag 11 oktober om 22.55 uur bij de NTR op NPO 2. Een ingekorte versie hiervan was al eerder te zien op de commerciële jongerenzender Viceland. [Radiowereld.NL]
Foto’s: NTR

Gerelateerde berichten