Search
Close this search box.

Radio 8FM alsnog beter in Noordoost-Brabant

Radio 8FM is nu ook in het meest noordoostelijke puntje van de provincie Noord-Brabant op FM te ontvangen. Het regionale commerciële station heeft hiervoor donderdagmiddag alsnog de nieuwe FM-frequentie in gebruik genomen in Cuijk (95.3 FM).

Radio 8FM alsnog beter in Noordoost-Brabant TiDa BV verkreeg deze frequentie tijdens een veiling eind vorig jaar. Het bedrijf, dat in Noord-Brabant en zeeland meerdere FM-kavels heeft waarop Radio 8FM en Puur NL te horen zijn, telde hiervoor 24.000 euro neer.

Gekozen is om het programma van Radio 8FM te gaan uitzenden via deze frequentie. Ook de bijbehorende DAB+capaciteit wordt ingezet voor de zender met ‘classic hits.’ Broadcast Partners verzorgt, net als voor de andere zendlocaties, de distributie.

Aanvankelijk zou de zender al op 1 september aangaan, maar problemen met de vergunning voor de zendlocatie zorgde voor vertraging. Donderdagmiddag is de frequentie 95.3 FM in Cuijk alsnog aangezet.

De FM-frequentie in Cuijk werd tot vorig jaar gebruikt door de volkszender RADIONL. De rechter oordeelde echter dat deze frequentie nooit aan het station had mogen worden toegewezen in verband met het brengen van te weinig regiogerichtheid, waardoor de vergunning niet verlengd kon worden en de frequentie dus geveild is. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten