Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ochtendshow Radio 8FM verdwijnt toch

Het ochtendprogramma ‘Wakker Brabant’ verdwijnt toch op Radio 8FM. Dit heeft de Regionale Radio Groep in Rosmalen, producent van Radio 8FM, bevestigd aan Radio.NL. Eerder werd gesuggereerd dat het programma enkele wijzigingen zou ondergaan.

Ochtendshow Radio 8FM verdwijnt toch Eerder deze maand werd bekend dat er flinke veranderingen doorgevoerd gaan worden bij Radio 8FM en zusterstation Puur NL.

Laatstgenoemde zender wordt per 1 december compleet opgedoekt en vervangen door RADIONL. Hiervoor is een productieovereenkomst gesloten met het bedrijf van RADIONL-baas Nico Silvius.

Wakker Brabant
Voor Radio 8FM wordt de complete techniek overgeheveld naar Sneek. In een persbericht werd eerder gemeld: “De huidige programmering (waaronder het live programma ‘Wakker Brabant’) zal wijzigingen ondergaan; in plaats van 3 programma medewerkers wordt dat nog door 2 medewerkers gedaan.” Wakker Brabant is momenteel het enige gepresenteerde programma op Radio 8FM.

Nu blijkt dat het gepresenteerde ochtendprogramma toch gaat verdwijnen. “We kunnen niet meer een volledig live en doorlopend ochtendprogramma maken zoals nu,” zo laat Loek Janssen van de Regionale Radio groep weten aan Radio.NL. “Het vaste gepresenteerde programma ‘Wakker Brabant’ komt daarmee te vervallen.”

Maar dat betekent niet dat we non-stop gaan,” vult Janssen aan. “Om ons te kunnen blijven onderscheiden in radioland vinden wij interactiviteit met luisteraars, items en acties op de radio een noodzakelijke toevoeging op een overdacht format. In plaats van 1 blok programmering van 06:30 tot 09:00 uur gaan we werken met losse elementen van programmering gedurende de dag.”

Door de veranderingen verliezen twee medewerkers van de Regionale Radio Groep hun baan, waaronder Emilie Sleven die zowel op Radio 8FM te horen was. Afgelopen vrijdag presenteerde ze haar laatste ‘Puur NL Cafe’, terwijl ze deze week voor het laatst te horen is in ‘Wakker Brabant.’

Effect luistercijfers
Overigens is de vraag wat het effect van de veranderingen zal zijn op de luistercijfers van Radio 8FM als wel Puur NL vervanger RADIONL. Zowel Radio 8FM als Puur NL behoren tot de best scorende regionale commerciële stations van ons land. Beide stations scoren in Brabant momenteel marktaandelen die hoger zijn dan enkele landelijke radiostations. De vraag is of deze cijfers vastgehouden kunnen worden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten