Search
Close this search box.

Dave Minneboo vertrekt bij Talpa Radio

Dave Minneboo, als radiodirecteur eindverantwoordelijk voor Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica, stopt per 1 maart 2018. Hij begon zijn carrière bij Radio 538 in 2000 als assistent music director en groeide in 18 jaar uit tot radiodirecteur.

Dave Minneboo vertrekt bij Talpa Radio Dave Minneboo:  “Met Radio 538 bereiken we dit jaar het hoogste gemiddelde marktaandeel ooit (!) Radio 10 behaald onder leiding van Roland Snoeijer ook record marktaandelen sinds hun terugkeer op FM.

Radio Veronica staat in de steigers en met Giel in de ochtend gaat dat helemaal goed komen. Sky Radio staat ook als een huis en is nog steeds 1 van de best beluisterde Radiostations van Nederland, een top prestatie van Uunco en zijn hele team!”

Op FB zegt hij: “Ik heb vele veranderingen mee mogen maken. Talpa Radio wordt een steeds groter bedrijf en is nu onderdeel van het grootste media bedrijf van Nederland Talpa Network. Wellicht een mooi moment voor mij om het stokje over te dragen en zelf eens de wijde wereld in te trekken.

Dit soort beslissingen zijn altijd voer voor speculatie, maar in een volwassen wereld kan iemand ook zomaar eens het gevoel krijgen dat het mooi geweest is. Ik zei al een dubbel gevoel. Het voelt heel kut en verdrietig, maar ook heel goed. Het is toch alsof je tegen de liefde van je leven na 18 jaar zegt dat het wel mooi geweest is. Maar ook een goed gevoel. Tijd voor nieuwe dingen.

Ik ben super trots op het feit dat ik onderdeel mocht zijn van Radio 538 en Talpa Radio, heb ontzettend veel geleerd en met de beste mensen en grootste iconen uit de radiowereld mogen werken. Daar ben ik iedereen heel dankbaar voor!

De komende tijd ga ik gebruiken om af te kicken van een rollercoaster die 18 jaar duurde en eens goed nadenken over m’n volgende stap. Die zal ongetwijfeld in de radio of muziek wereld zijn. Al is het maar omdat dit het enige is wat ik kan. Maar eerst heel even bijkomen en vooral genieten van de mooie herinneringen aan de afgelopen 18 jaar. Radio is my first love and will be my last” 

Menno Koningsberger, CEO Talpa Radio: ‘Dave en ik hebben de afgelopen drie jaar zeer prettig samengewerkt. Ik vind het daarom heel jammer dat hij zijn carrière nu anders gaat inrichten. We hebben er een tijdje over gesproken, maar ik kan het alleen maar waarderen als iemand voor zichzelf een keuze maakt.

18 jaar werkzaam zijn en vele jaren de scepter zwaaien bij zo’n dynamisch bedrijf betekent veel, het onderstreept zijn passie en loyaliteit. Talpa Radio staat er mede dankzij Dave goed voor, nog nooit in de historie hadden de zenders gezamenlijk zo’n hoog marktaandeel. De collega’s nemen afscheid van een fijn en kundig mens, op een gedenkwaardig moment.’ [Radiowereld.NL]