Search
Close this search box.

Flinke opfrisbeurt voor 3FM Serious Request

NPO 3FM voert dit jaar opnieuw wijzigingen door bij haar benefietactie “Serious Request.” Eerder werd al duidelijk dat er dit jaar weer drie deejays in het Glazen Huis zitten, maar dit jaar is het huis nog groter en haken de andere publieke zenders aan op de laatste actiedag.

Flinke opfrisbeurt voor 3FM Serious Request Dit jaar laten Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn zich zes dagen lang opsluiten in het Glazen Huis in Apeldoorn.

De deejays worden op maandag 18 december per historische Hondekoptrein van Hilversum naar Apeldoorn gebracht.

Het Glazen Huis staat dit jaar midden op het Marktplein in Apeldoorn. “Het wordt écht een huis met twee verdiepingen, een werkkamer, een sport- en spelkamer. Op de bovenste verdieping kunnen bijvoorbeeld slaapgasten, dj’s en zelfs professionals gamen,” zegt zendermanager Edwin Valent in De Stentor. Daarnaast worden alle muren, ook die van de slaapkamer, van glas. “Het publiek zit er daardoor dichter op dan ooit.

Dit jaar ligt de focus van de actie ook meer op de doelgroep van de radiozender: 15 tot 35 jaar. Om dit publiek meer aan te spreken, organiseert 3FM een YouTube-fandag waarbij luisteraars hun favoriete YouTuber kan ontmoeten. Ook gasten worden geselecteerd op de doelgroep. Zo komen Jan Kooijman, Robert ten Brink en Marieke Elzinga slapen in het Glazen Huis.

Nieuw dit jaar is ook dat de andere landelijke publieke radiozenders op de laatste actiedag (24 december) aanhaken. Hierdoor zullende presentatoren/deejays van Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 meepresenteren vanuit het Glazen Huis. Dit heeft 3FM overigens afgekeken van Studio Brussel in België, die dit sinds 2015 doet. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten