Zoek
Sluit dit zoekvak.

Machtige Muziek Marathon tijdens feestdagen op NH Radio

Waar de Nederlandse radio tussen Kerst en Oud en Nieuw vooral aftelt, start NH Radio een unieke radioweek. Met de Machtige Muziek Marathon bekent de publieke regionale zender van Noord-Holland muzikaal kleur tijdens de donkere dagen van december.

Machtige Muziek Marathon tijdens feestdagen op NH Radio Op Eerste en Tweede Kerstdag draait NH Radio de Klassieke Crooner Kerstkrakers: de Bing Crosby’s en Frank Sinatra’s van de kerstmuziek, als een knapperend haardvuur van gezelligheid. “Gegarandeerd zonder Wham en Mariah Carey, want zo hoort Kerst te klinken,” aldus de radiozender.

27 en 28 december en nieuwjaarsdag zijn bij NH Radio de Drie Dolle Disco Dagen. Lekkere en foute discoplaten: van Relight My Fire tot Y.M.C.A. en vele dansbare krentjes.

De laatste werkdag van het jaar, vrijdag 29 december, wordt de Vrolijke Volkse Vrijdag. Met onder andere Nick & Simon, Dré Hazes en alle volkse helden van de laatste 30 jaar.

Op zaterdag 30 december wordt het helemaal gezellig: Smartlappen Saterdag. Met meezingbare muziek uit Noord-Holland en kroegen van daarbuiten, vol Jordaangezelligheid, van de Zangeres Zonder Naam tot Vader Abraham en vele anderen.

Oudejaarsdag wordt een heerlijke duik in het verleden, met de Zeezender Zondag: middengolfpop uit de periode 1960-1974, het zeezendergeluid van Veronica en Noordzee.

Door de afwijkende programmering zijn de bekende stemmen van NH Radio op andere tijden te horen. Zo is Eddy Keur van maandag tot en met vrijdag tussen 15 en 18 uur te horen. Daarnaast kruipt Arjan Snijders, hoofd van NH Radio, op woensdag en donderdag tussen 6 en 9 uur achter de microfoon en op Zeezender Zondag tussen 15 en 18 uur. [Radiowereld.NL]