Search
Close this search box.

JayJay Boske en Allard Kalff in veertigste editie Dakar Rally

De zwaarste rally ter wereld start op 6 januari. De verrichtingen van de Dakar deelnemers zijn ook in 2018 dagelijks te volgen bij RTL 7. JayJay Boske debuteert deze keer als verslaggever in de Rally en neemt de rol over die onder andere werd ingevuld door Sebastiaan Labrie, Dennis van der Geest en Rob Kamphues.

JayJay Boske en Allard Kalff in veertigste editie Dakar Rally JayJay wordt bijgestaan door vaste presentator Allard Kalff. Naast het presentatoren-duo Kalff-Boske, zal ook Tom Coronel met de TomCam weer van binnenuit de rally alle hoogte- en dieptepunten vastleggen.

RTL 7’s racende reporter doet dit jaar samen met zijn broer Tim Coronel mee aan de rally in ‘The Beast’, een geheel nieuwe auto.

JayJay Boske: ‘Het is voor mij een enorme eer om met het team van RTL 7 mee te gaan naar de Dakar Rally. Het evenement spreekt tot de verbeelding en de beleving daarvan wil ik aan de mensen thuis laten zien.

Ik ga mijn best doen om andere reportages te maken dan mensen van mij gewend zijn. Er is zoveel meer te zien dan alleen de race en ik wil het begrijpelijk maken voor iedereen, met mooie en eerlijke verhalen van mensen voor en achter schermen.”

De 40ste editie van de Dakar Rally gaat dit jaar dwars door Peru, Bolivia en Argentinië. De rally start op 6 januari in de Peruaanse hoofdstad Lima. 9.000 kilometer verderop is de finish op 20 januari in het Argentijnse Cordoba.

Nederland
Aan de start in Lima zullen 525 deelnemers staan. Nederland doet dit jaar mee met 26 équipes. Met zeven motoren, twee quads, acht auto’s en negen trucks, moet Nederland alleen Frankrijk en Argentinië voor zich dulden in aantal teams. Vele ogen zullen dit jaar gericht zijn op Bernhard ten Brinke, die als fabrieksrijder van Toyota gaat strijden om een podiumklassering bij de auto’s.

Bij de trucks zullen onder andere Martin van den Brink en Ton van Genugten de Nederlandse eer hoog gaan houden. Bij de motoren is Jurgen van den Goorbergh opnieuw van de partij, en keert dit jaar ook Mirjam Pol als één van de weinige vrouwelijke deelnemers weer terug in de rally.

Tweemalig Dakar-winnaar Gerard de Rooy staat dit jaar niet aan de start in Zuid-Amerika. Hij verkiest de uitdaging van de ‘Afrika Eco Race’. RTL 7 doet vanaf 2 januari ook dagelijks verslag van deze woestijnrally elke dag rond 23:30 en in de weekenden rond 16:00 uur zijn de herhalingen.

‘RTL GP: Dakar’ is te zien vanaf 6 januari dagelijks rond 22.30 uur een actuele uitzending en om 18.00 uur een herhaling. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten