Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opsporing Verzocht in Landgraaf voor zaak Nicky Verstappen

Opsporing Verzocht wordt 20 februari eenmalig vanuit het gemeentehuis van Landgraaf uitgezonden. Het tv-programma vraagt dan in een speciale uitzending extra aandacht voor het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek omtrent de dood van Nicky Verstappen. Dit is de eerste keer dat Opsporing verzocht op deze manier vanaf locatie uitzendt.

Opsporing Verzocht in Landgraaf voor zaak Nicky Verstappen De 11-jarige jongen werd op 11 augustus 1998 levenloos aangetroffen in een dennenbosje op de Brunssummerheide, op ongeveer 1200 meter van het jeugdkamp waar hij verbleef.

Nicky was toen al zo’n 40 uur vermist. De medewerking van de plaatselijke bevolking is cruciaal voor het slagen van het DNA-verwantschapsonderzoek. Opsporing Verzocht hoopt daar met deze speciale uitzending een bijdrage aan te kunnen leveren.

Opsporing Verzocht blikt terug op de gebeurtenissen op de dagen rondom de dood van Nicky, met onder meer een interview met zijn nabestaanden. Daarnaast geeft het programma een uitgebreide praktische uitleg over de theorie en de praktijk van het DNA-verwantschapsonderzoek.

Wie zijn er uitgenodigd? Wat moet je doen? Waarom? En wat gebeurt er met je DNA? Opsporing Verzocht hoopt met het beantwoorden van deze vragen bij te dragen aan hoge opkomst voor het DNA-verwantschapsonderzoek.

Achtergrond DNA-verwantschapsonderzoek
Het DNA-verwantschaponderzoek start vier dagen na de uitzending. Er worden in totaal zo’n 21.500 mannen uitgenodigd voor deelname. Daarvan wonen er 17.500 in de omgeving van de Brunssummerheide; de Gemeente Landgraaf ligt in het hart van het onderzoeksgebied.

Het is het derde DNA-verwantschapsonderzoek dat in Nederland wordt uitgevoerd om een misdrijf op te lossen. De eerste keer was in 2012 rond de moord op Marianne Vaatstra. De tweede keer was bij de moord op Milica van Doorn afgelopen winter in Zaandam.

Opsporing Verzocht komt dinsdag 20 februari vanuit het gemeentehuis van Landgraaf vanaf 21.20 uur op NPO 1. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten