Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canada: Stingray Digital koopt radiogigant Newcap

Een nieuwe consolidatie van de Canadese radiomarkt. Stingray Digital heeft recent Newfoundland Capital, beter bekend als Newcap Radio, gekocht voor ruim 330 miljoen euro. Het gaat hierbij om in totaal 101 radiostations.

Canada: Stingray Digital koopt radiogigant Newcap Stingray, in ons land bekend van de reclamevrije muziekkanalen via de kabel en tv-zenders als Stingray Lite TV en Stingray Brava, wordt hiermee een grote speler in de Canadese radiowereld. Van de 101 radiostations die overgaan zenden er 82 op FM uit en 19 op AM.

De afgelopen jaren vond er al een flinke consolidatie plaats van de Canadese radiomarkt, waarbij vrijwel alle radiostations in handen zijn van Bell Media, Rogers of Newcap. Nu begeeft dus ook Stingray zich in de analoge markt. Door de overname is wordt Stingray het grootste onafhankelijke mediabedrijf van Canada.

Radiostations die in handen komen van Stingray zijn onder meer de hiphopzender 93.5 The Move (CFXJ) en de classic hitszender Boom 97.3 (CHBM) in Toronto, de classic hitszender LG104.3 (CHLG) en de popzender Z95.3 (CKZZ) in Vancouver en de hitzender Hot 89.9 (CIHT) en de rockzender Live 88 5 (CILV) in Ottawa.

Maar ook de classic hitszender XL103 (CFXL) en de hitzender 90.3 Amp Radio (CKMP) in Calgary en de classic rockzender K97 (CIRK) en de classic hitszender Capital 96.3 (CKRA) gaan over naar Stingray.

Wanneer de overname wordt afgerond is nog niet bekend. De diverse waakhonden moeten nog goedkeuring geven voor de overname. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten