Pilot met regionale nieuwsvensters op NPO2 in 3 provincies

Er komt een pilot met regionale nieuwsvensters op de landelijke publieke provincies in drie provincies. In Gelderland, Friesland en Zuid-Holland-zuid kunnen kijkers dan het nieuws uit eigen regio zien op NPO2.

Pilot met regionale nieuwsvensters op NPO2 in 3 provincies Momenteel is er al een samenwerking tussen de regionale publieke omroepen en de NOS. In het Journaal van 12 en 15 uur op NPO1 is dan een selectie te zien van het nieuws van de regionale omroepen.

Deze selectie is echter in het hele land hetzelfde.

Nu komt er een pilot van drie maanden met regionale ontkoppeling. Kijkers in Gelderland, Friesland en Zuid-Holland-zuid krijgen dan na het Journaal van 18 uur het nieuws uit hun eigen regio te zien. Hiervoor wordt samengewerkt met Omroep Gelderland, Omrop Fryslan en RTV Rijnmond. Wanneer de pilot precies van start gaat is nog niet bekend.

De pilot regionale nieuwsvensters vindt plaats via de netwerken van Ziggo, Kabel Noord en CAI Harderwijk. Aanbieders als KPN doen vooralsnog niet mee, omdat de specifieke inrichting van de kopernetwerken qua techniek en bandbreedte niet geschikt zijn. Wel wordt gekeken of voor deze abonnees de vensterprogrammering ‘gesimuleerd’ kan worden middels een App.

Regionale nieuwsvensters zijn al sinds jaar en dag gebruikelijk op BBC One, waar gedurende de ochtenduren en na het avondnieuws nieuws uit de regio wordt uitgezonden. Wie via Ziggo analoog of digitaal SD kijkt, krijgt dan het nieuws uit Londen te zien, terwijl op BBC One HD een boodschap te zien is dat het regionale nieuws nog niet in HD beschikbaar is. Ook het Duitse ARD (Das Erste) had in het verleden regionale programmavensters. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email