OM vindt actie van 538-deejay Wietze de Jager onverantwoord

Het Openbaar Ministerie vindt de actie van Radio 538-deejay Wietze de Jager ‘heel onverstandig.’ De nieuwe deejay van Radio 538 deed mee aan de Keke Challenge: een internetrage waarin mensen een dansje doen naast een langzaam rijdende auto.

OM vindt actie van 538-deejay Wietze de Jager onverantwoord Wietze de Jager en zijn sidekick Chris Bergström lieten zichzelf filmen terwijl ze op straat dansen op het nummer ‘In My Feelings’ van Drake’s nieuwe album Scorpion.

Het is echt volslagen idioot en onverantwoord. Dit gaat verder dan een onschuldig dansje. Het gaat om een overtreding van Artikel 5 van de wegenverkeerswet, want het gaat om gevaar dat je veroorzaakt op de openbare weg. Wie doet dit en wordt betrapt, is strafbaar”, aldus Ernst Koeleman, woordvoerder van het Openbaar Ministerie tegen RTL Boulevard.

Volgens het OM hebben de deejays van Radio538 een voorbeeldfunctie. “Wat betreft de Radio 538-jongens, wat zij doen is heel onverstandig. Juist omdat zij een voorbeeldfunctie hebben, zouden ze dit niet moeten doen.”  Een woordvoerder van Radio 538 noemt het een kwajongensstreek van Wietze.[Radiowereld.NL]