Radio Tour de France weer 3 weken lang op Radio 1

Van sommige programma’s kun je met recht zeggen dat ze een instituut zijn geworden. Dat geldt zeker voor Radio Tour de France. Vanaf zaterdag (6 juli) is het programma weer drie weken lang in de middag te horen op NPO Radio 1. Om 13 uur luidt het startschot.

Radio Tour de France weer 3 weken lang op Radio 1 Opnieuw tekenen Robbert Meeder en Gert van ’t Hof voor de presentatie.

Sportcommentator Sebastiaan Timmerman stapt voor de elfde keer achterop een motor om verslag te doen van de etappes, terwijl Gio Lippens verslag doet bij de finish.

Dit is toch wel de klus waar ik de meeste zenuwen voor heb,” bekende Timmerman in de dagelijkse podcast van Radio 1.

Het blijft toch een heel bijzondere klus om de Tour te mogen volgen vanaf de motor. In de bergen zit je soms wel helemaal tussen de rijders. Dan ruik je het zweet en proef je het afzien van de renners.

Radio Tour de France werd voor het eerst in 1970 uitgezonden. Toen nog op Hilversum 3. Sinds 1977 wordt het programma elk jaar uitgezonden. Twee jaar later verhuisde het programma naar Hilversum 1.

Kenmerkend voor het programma zijn de legendarische tunes, waarvan “Route 101” van Herb Albert misschien wel de bekendste is. Deze wordt de laatste 5 km voor de finish onder het verslag afgespeeld. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email