Zo begon de nieuwe ochtendshow met Roodbeen en KidV (audio)

“Start me up, de beste plaat op deze zender en op deze dag en op dit tijdsstip.” Zo kondigde Jan-Willem Roodbeen heel toepasselijk de plaat van The Rolling Stones af. Samen met Jeroen Kijk in de Vegte presenteert hij voortaan de ochtendshow op NPO Radio 2.

Zo begon de nieuwe ochtendshow met Roodbeen en KidV (audio)“Als de wekker vanochtend om kwart voor vier niet gegaan was, dan had ik zeker geweten dat ik nog droomde,” vervolgde Roodbeen.

Maar het is echt waar. Dit is de nieuwe ochtendshow van NPO Radio2.”

Jan-Willem Start Op” is de eerste in een serie van een recordaantal nieuwe ochtendshows die de komende maanden van start gaan. Het programma neemt de plek in van “Ekdom in de Ochtend.” Gerard Ekdom presenteerde afgelopen vrijdag zijn allerlaatste ochtendshow op Radio 2. Vanaf september is hij op Radio 10 te horen.

Met de ochtendshow op de mooiste zender van Nederland komt letterlijk mijn radiodroom uit!”, aldus Roodbeen eerder over zijn nieuwe programma. “Verder hou ik niet van ronkende persberichten, dus ik hoop dat je gewoon lekker gaat luisteren.”

Toen Jan-Willem en ik afgelopen voorjaar samen twee weken de ochtendshow over mochten nemen, klikte dat zó goed”, vult Kijk in de Vegte aan. “Jan-Willem is een muziekliefhebber pur sang, ik ben altijd nieuwsgierig en benieuwd naar mooie verhalen.”

Later dit jaar starten er nog nieuwe ochtendshows op Qmusic (Mattie Valk en Marieke Elsinga), NPO 3FM (nog onbekend) en tenslotte begin volgend jaar Radio 538 (Frank Dane).

Meer veranderingen op Radio 2
Door de verhuizing van Roodbeen naar de ochtend en het vertrek van Ekdom zijn er de nodige wijzigingen in de programmering doorgevoerd. Paul Rabbering is voortaan elke maandag tot en met donderdag tussen 22 en 0 uur te horen met “Rabbering Laat.

Bert Haandrikman heeft het zondagochtendblok van Roodbeen overgenomen. Tussen 9 en 12 uur is voortaan “Dat moet een zondag zijn” te horen. Tenslotte heeft Frank van ’t Hof de uren van Ekdom in de Radio 2 Soulnight overgenomen. “Ekdoms Funky Weekend Trip” wordt vervangen door “Funky Frank’s.” [Radiowereld.NL]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email