Frank Dane gestopt met vrijdagavondshow Radio 538

Frank Dane presenteerde vrijdagavond voor de allerlaatste keer zijn vrijdagavondshow op Radio 538. Na zes jaar is het doek gevallen voor de “Frank & Vrijdagshow.” Dane en zijn team doen een stapje terug om zich voor te bereiden op de nieuwe ochtendshow van Radio 538.

Vanaf januari 2019 volgt Dane Edwin Evers op in de ochtend op Radio 538. Daarvoor neemt hij een groot deel van zijn vrijdagavondteam, waaronder Jelte van der Goot en Jelmer Gussinklo, mee naar de ochtend.

We hebben altijd gedroomd van de ochtendshow, maar het kan niet leuker worden dan de Frank & Vrijdagshow,” erkende Dane aan het einde van de uitzending. “Messi die scoort in de champions leaque, leuk voor een paar minuten. Maar de Frank & Vrijdagshow is drie uur lang. Er is niets leukers.

De vrijdagavond is de mooiste avond om radio te maken,” vertelde Marc Adrinai, radiodirecteur Talpa radio. ”Ik verheug me er nu al op dat zo meteen de maandagochtend klinkt als de vrijdagavond!

De Frank & Vrijdagshow was sinds september 2012 de vaste aftrap van het weekend op Radio 538.

Frank Dane blijft voorlopig nog wel het lunchprogramma op Radio 538 presenteren. De afgelopen week hingen hiervoor weer flink wat reclameposters in de bushokjes.

Voor volgende week vrijdag staat Wietze de Jager geprogrammeerd. Of dit tijdelijk of definitief is, is nog onduidelijk. [Radiowereld.NL]