Search
Close this search box.

RTL Boulevard start actie voor kindgezinnen

RTL Boulevard voert van 19 tot en met 23 november actie voor hulporganisatie Cordaid. Het thema van deze actieweek is Kindgezinnen. Wereldwijd zijn er miljoenen kinderen die moeten opgroeien zonder ouders. Ze hebben hun vader en moeder verloren door ziekte, oorlog of natuurrampen. Het oudste kind wordt dan vaak noodgedwongen hoofd van het gezin.

RTL Boulevard start actie voor kindgezinnen Kinderen van soms 12, 13 of 14 jaar moeten zorgen voor hun broertjes en zusjes. Iedere dag is een strijd om te overleven, waarbij ze zoeken naar voedsel, veilig drinkwater en onderdak.

En dat op plekken waar het leven zelfs voor volwassenen al loodzwaar is. Cordaid helpt deze kindgezinnen met water, voedsel, onderdak, medische zorg, onderwijs en bescherming. RTL Boulevard roept tijdens de actieweek de kijkers op om dit belangrijke doel te steunen.

Marieke Elsinga is voor RTL Boulevard afgereisd naar Oeganda, waardoor ze even niet op Qmusic te horen was. In Oeganda zitten 1,1 miljoen mensen uit Zuid-Soedanin vluchtelingenkampen en verblijven ruim 10.000 kindgezinnen. Zij leven daar onder erbarmelijke omstandigheden.

Marieke: “Deze reis heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik heb kinderen van soms nog geen 15 jaar ontmoet die moeten zorgen voor hun nog jongere broertjes en zusjes. Neem nou de kleine Jackson van 13 jaar, die heeft gezien hoe zijn ouders werden vermoord door soldaten in Zuid-Soedan. Tijd om dit verlies te verwerken heeft hij niet omdat hij als hoofd van het gezin moet zorgen voor zijn broertje, zusje en zichzelf. Elke dag weer.

Cordaid helpt deze kindgezinnen overleven en zorgt weer voor toekomstperspectief. Om dit op verschillende plekken ter wereld te realiseren, kan er in de gehele actieweek voor het vijfde jaar Leven worden ge-sms’t naar het nummer 4333. Met behulp van RTL Boulevard leverde deze actie toen bijna 150.000 smsjes op. [Radiowereld.NL]
Foto: RTL