NPO Radio 2 maakt Top 2000 bekend, Davina Michelle krijgt Award

NPO Radio 2 heeft woensdag de Top 2000 bekendgemaakt. En Davina Michelle is dit jaar met het nummer ‘Duurt Te Lang’ de hoogste nieuwe Nederlandse binnenkomer in de Top 2000 op positie 477. Zij is daarvoor ook onderscheiden met de NPO Radio 2 Top 2000 Award.

NPO Radio 2 maakt Top 2000 bekend, Davina Michelle krijgt Award Met deze nieuwe prijs wil de NPO de ‘Top 2000’ extra in de schijnwerpers zetten.

Davina Michelle ontving de NPO Radio 2 Top 2000 Award tijdens de uitzending van De Wild in de Middag. In het NPO Radio 2-programma is ook de volledige Top 2000 onthuld.

Dit is de complete Top 2000.

De allerhoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000 staat op plek 260: Levels van de in april overleden Avicii. Atemlos Durch Die Nacht van Helene Fischer staat op 324 en de derde plaats bij de nieuwe noteringen is voor Pearl Jam met Even Flow op 450.

Stijgers
De snelste stijger is ‘Whatever It Takes‘ van Imagine Dragons: de plaat klimt maar liefst 1619 plaatsen: van 1979 vorig jaar naar 360. Ook ‘Leef‘ van André Hazes jr. maakt een enorme sprong: van 1684 vorig jaar naar 152 nu: een verschil van 1532 plaatsen.

Alle noteringen van Queen zijn ook gestegen. Alleen Bohemian Rhapsody niet: de nummer 1 van vorig jaar kon niet hoger en voert ook nu de lijst aan. De andere 26 noteringen stijgen gemiddeld 234 plaatsen. Ook komt de band deze keer met acht nooit eerder genoteerde nummers de Top 2000 binnen.

Hofleveranciers
Hofleveranciers in de Top 2000 zijn The Beatles met 38 nummers, Queen met 35 nummers en Coldplay met 28. De meeste Nederlandse noteringen zijn net als voorgaande jaren voor BLØF, nu met 19 nummers en dat is één meer dan vorig jaar. Het hoogst genoteerd staat Zoutelande (ft. Geike Arnaert), op 31 en dat is 858 posities hoger dan vorig jaar.

Foto: Annemarie Dekker/ NPO Radio 2

Overleden muzikale helden
Het publiek heeft goed gestemd op dit jaar overleden artiesten. Het hoogst genoteerde nummer van de in augustus gestorven Aretha Franklins (You Make Me Feel Like A) Natural Women staat op 182 en dat is 646 plaatsen hoger dan vorig jaar. Haar duet met George Michael, ‘I Knew You Were Waiting‘, stijgt 904 plaatsen: van 1944 naar 1040. Aretha Franklin staat ook nog met ‘Respect’, ‘I Say A Little Prayer‘ en ‘Think’ (Blues Brothers Version) in de Top 2000. Ook nummers van de afgelopen jaar overleden Charles Aznavour en Dolores O’Riordan (The Cranberries) stijgen in de lijst.

Avicii is met Levels niet alleen de hoogste nieuwe binnenkomer: al zijn andere noteringen staan hoger dan vorig jaar. ‘Wake Me Up‘ (Avicii ft. Aloe Blacc) staat bovenaan op 100 en dat is een stijging van 533 plaatsen. ‘Addicted To You‘ komt zelfs 1158 plaatsen hoger uit, op 807. Avicii is verder met ‘A Sky Full‘ of ‘Stars‘ (samen met Coldplay) en ‘Hey Brother‘ in de Top 2000 vertegenwoordigd.

Start uitzending Top 2000
De uitzending van de Top 2000 begint op eerste kerstdag (dinsdag 25 dec) op NPO Radio 2 om 08.00 uur met nummer 2000: ‘Teardrops’ van Womack & Womack. Hierdoor duurt de lijst een uur langer dan vorig jaar. Toen begon de lijst pas om 09.00 uur.

Het deejay-team bestaat dit jaar uit Jan-Willem Roodbeen, Bart Arens, Gijs Staverman, Rob Stenders, Ruud de Wild, Wouter van der Goes, Stefan Stasse, Paul Rabbering, Evelien de Bruijn, Rick van Velthuysen, Frank van ’t Hof en Annemieke Schollaardt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten