Zoek
Sluit dit zoekvak.

538 Top 50 en Gerard Ekdom wekelijks in Veronica Magazine

[Update] De 538 Top 50 en een column van Radio 10-ochtenddeejay Gerard Ekdom zijn vanaf deze week wekelijks te vinden in Veronica Magazine. Hierdoor is een einde gekomen aan een overzicht van de Top 40 en de column van Erik de Zwart in het blad.

538 Top 50 en Gerard Ekdom wekelijks in Veronica Magazine Met het verdwijnen van de Top 40 uit Veronica Magazine is de laatste binding tussen de hitlijst en het roemruchte omroepmerk verdwenen.

De afgelopen zes jaar schreef De Zwart meer dan 250 columns over de Top 40 voor Veronica Magazine.

Maar nu de lijst is verhuisd van Radio 538 naar Qmusic, is de Stichting Nederlandse Top 40 een samenwerking met De Persgroep aangegaan voor de verspreiding. Gevolg is dat de lijst niet langer meer in Veronica magazine staat en ook de column van De Zwart is geschrapt.

Als vervanging publiceert Veronica Magazine nu wekelijks de 538 Top 50, die afgelopen vrijdag voor het eerst werd uitgezonden op de radio.

Gerard Ekdom verzorgt voortaan een wekelijkse column in het tijdschrift. De Radio 10-deejay heeft het hierin over nieuwe muziek, vergeten platen, concerten die hij bezocht heeft en platen waarop hij verliefd is geworden.

De 538 Top 50 en de column van Ekdom zijn logische opvolgers. Wekelijks publiceerde Veronica Magazine al muziektips van deejays van Radio Veronica. Dit zijn afwisselend Giel Beelen, Dennis Ruyer, Tim Klijn en Lindo Duvall. [Radiowereld.NL]

Update
Erik de Zwart laat in een reactie weten dat Veronica Magazine eenzijdig het contract heeft opgezegd voor publicatie van de Top 40 in het blad. “Wat ons betreft was het feit dat de Top 40 ruin 40 jaar in het blad stond reden om dat juist in stand te houden.