Zoek
Sluit dit zoekvak.

Patrick Kicken in gesprek met: Felix Meurders (video)

Als 25ste in de reeks interviews met RadioHelden heeft Kicken iemand opgezocht die de afgelopen 1,5 jaar het meest genoemd werd als voorbeeld voor radiomakers: Felix Meurders.

Patrick Kicken in gesprek met: Felix Meurders (video) Felix zette zijn eerste stapjes in radioland doordat hij een deejaywedstrijd won en daardoor een kort programma mocht presenteren bij het commerciële Radio Luxemburg.

Daarna deed hij ook radio bij de Regionale Omroep Zuid (ROZ), wat nu L1 heet en natuurlijk bij Hilversum 3 / Radio 3 en Radio 1, voor de Vara en NOS.

Meurders was één van de eerste deejays die opvallende dingen deed op de radio. Zo zond hij ooit met twee programma’s tegelijk uit op zowel AM als FM en stak hij zijn mening over de muziek die hij moest draaien in de Nationale Hitparade niet onder stoelen of banken. Het leverde hem zelfs een rel op toen hij een nummer dat vlak uitkwam na de dood van Elvis Presley veroordeelde op zender.

We kennen hem later van zijn televisiewerk voor de Vara met onder andere Kassa.

Eind 2018 nam heel twitterend Nederland het nog voor hem op toen hij dreigde te worden weggebonjourd bij het programma ‘Spijkers met Koppen‘ op Radio 2, vanwege ’te oud’. Dit werd later teruggedraaid.

Hoe kijkt de inmiddels 72 jarige Felix Meurders, van origine Limburger, terug op zijn radiocarrëre, wat is hem het meeste bijgebleven, wat vindt hij van de radio van nu en hoe kijkt hij zelf terug op alle rumoer rond zijn naam? Dit en nog veel meer in het kortste radiointerview tot nu toe, maar wel met een heel inspirerende radioman. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten