Search
Close this search box.

BNR opent longlist Dutch Podcast Awards

Ook dit jaar wordt er weer een Dutch Podcast Awards 2019 georganiseerd. Dat betekent dat podcastliefhebbers weer hun favoriete podcast kunnen nomineren. Begin mei wordt de korte shortlist bekendgemaakt: het publiek kan in tien categorieën stemmen op de genomineerden. De jury kiest uiteindelijk een winnaar.

BNR opent longlist Dutch Podcast Awards Grote winnaar van 2018 was de VPRO podcast-serie Bob, gemaakt door audiocollectief Schik. De Dutch Podcast Awards zijn in 2018 opgericht om een podium aan de podcastmakers te bieden.

Anno 2019 luistert bijna twintig procent van de Nederlanders naar podcasts en dit percentage stijgt de laatste jaren hard. Met de Dutch Podcast Awards wil BNR Nieuwsradio het medium en vooral de vele makers een extra stimulans geven.

Van longlist naar shortlist
In de longlist-fase worden alle podcast-liefhebbers opgeroepen hun favoriete podcasts te nomineren. Deze fase loopt van 28 maart tot 1 mei. Op 1 mei wordt de shortlist bekendgemaakt en kan het publiek op de genomineerden stemmen per categorie. De vakjury beslist uiteindelijk wie wint.

De juryvoorzitter van 2019 is Michiel Veenstra. De overige juryleden, allen vertegenwoordigers van media, omroepen en uitgeverijen, worden later pas bekendgemaakt. [Radiowereld.NL]