Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Veronica wil stoppen met herhalen hitlijsten

De veranderingen bij Radio Veronica gaan door. Het station wil onder meer stoppen met het herhalen van haar hitlijsten. Dit zegt ad-interim zenderbaas Florent Luyckx in een interview met Spreekbuis.

Radio Veronica wil stoppen met herhalen hitlijsten Radio Veronica stond jaren bekend als ‘de lijstjeszender van Nederland.’ Vrijwel iedere maand was er wel een lijst te horen, hetzij een nieuw samengestelde, hetzij een herhaling. Maar daar komt waarschijnlijk verandering in.

Het herhalen van hitlijsten willen we eigenlijk niet meer doen,” aldus Luyckx in Spreekbuis. “Uitzondering daarop is de Top 1000 Allertijden die we in december nogmaals hebben uitgezonden. Maar dan non-stop en als Top 1000 Andersom, waarbij we begonnen met de nummer 1.”

Het stoppen met herhalen Maakt onderdeel uit van de veranderingen die Talpa Radio doorvoert bij de zender. Eerder ging het muziekformat al op de schop en werd Rick Romijn benoemd tot Music Director. Ook werd Wilfred Genee aangetrokken als nieuwe middagjock en kwam er vorige maand een nieuwe slogan.

Daarnaast kende ook de Album Top 500 dit jaar een nieuwe opzet. Zo werden er twee a drie nummers per album achter elkaar gedraaid en ging de lijst ook ’s nachts door. [Radiowereld.NL]