Search
Close this search box.

Kloof tussen arm en rijk centraal in De Andere Kant van Nederland

In het nieuwe tv-programma ‘De Andere Kant van Nederland’ zoomt RTL in op de armste gemeenten van Nederland en laat zien welke verhalen schuilgaan achter de voordeuren van de minst bedeelde wijken in die steden. Het programma toont aan dat de kloof tussen arm en rijk in Nederland steeds groter wordt.

Nederland is één van de rijkste landen van Europa en toch leven 1 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens van 930 euro per maand. En het aantal mensen dat daarmee te maken heeft, stijgt. Wie zijn zij en hoe weten ze zich elke maand weer te redden?

Er worden gezinnen en huishoudens gevolgd in de gemeenten Rotterdam, Tilburg, Groningen, Utrecht, Deventer en Heerlen. Zij laten zien hoe zij er op hun eigen manier het beste van proberen te maken. Met soms niet meer dan 60 euro in de week om alles van te doen.

Foto: Vincent TV Producties

Sommigen eten de hele week macaroni smack om genoeg over te houden voor het zondagsuitje. Anderen sparen een maand voor een bezoekje aan de ballenbak of maken zelf hun wasverzachter. En hoe organiseer je een no budget date als je net verliefd bent? In ‘De Andere Kant van Nederland’ houden ze het hoofd boven water, met alle inventiviteit die daarvoor nodig is.

‘De Andere Kant van Nederland’ is vanaf 27 mei om 20:30 te zien op RTL 5. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten