Search
Close this search box.

Cumulus verkoopt ook 77 WABC New York City

Opnieuw heeft Cumulus media een radiostation in New York City afgestoten. Voor een bedrag van $12,5 miljoen gaat de talkzender 77 WABC over naar Red Apple Media van voormalig burgemeesterskandidaat John Catsimatidis.

Cumulus verkoopt ook 77 WABC New York City Door de verkoop van WABC is Cumulus bijna al haar radiostations in de Big Apple kwijt. In februari werd al bekend dat 95.5 (WPLJ) en 94.7 Nash FM (WNSH) een andere eigenaar kregen. PLJ is verkocht aan een christelijke organisatie die er sinds deze maand het programma van K-Love op uitzendt. Nash FM ging naar Entercom die het station heeft omgedoopt tot New York’s Country 94.7.

Sindsdien gingen er al geruchten dat Cumulus ook haar andere twee stations in de Big Apple kwijt wil. Door de verkoop van WABC heeft Cumulus alleen nog de urban popzender Radio 103.9 (WNBM), maar deze zender is maar in een beperkt deel van de stad te ontvangen.

Met de opbrengsten van de verkoop wil Cumulus haar schuldenlast verder verlagen.

WABC was in de jaren ’60 en ’70 een uitermate populair Top 40 station in New York City. Maar doordat steeds minder mensen naar muziekstations luisterden op de middengolf en FM populairder werd, daalden de luistercijfers begin jaren ’80 gestaag. Daarom gooide WABC in 1982 het roer om en ging het station verder als talkzender.

Mede door het uitzenden van de radioshows van de ultraconservatieve spreekstalmeesters Rush Limbaugh en Sean Hannity groeide WABC uit tot de populairste talkzender van de stad. Maar in 2012 kreeg de zender flinke concurrentie van rivaal 710 WOR, dat gekocht was door iHeart Media. Als gevolg hiervan verhuisden Limbaugh en Hannity, die onder contract staan bij distributiebedrijf Premier Radio van iHeart Media, naar WOR. Sindsdien is het marktaandeel van WABC gehalveerd.

In een korte verklaring laat Catsimatidis weten blij te zijn WABC te hebben gekocht. “Het station is een echte legende in New York City met een rijke geschiedenis. Vijf jaar geleden startte ik met een radioshow die nu in 14 staten wordt uitgezonden en op internet. De aankoop van WABC is de volgende stap en we overwegen om meer radiostations te kopen.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten