Search
Close this search box.

Merel Westrik stapt na vijf jaar over van RTL Nieuws naar Net5

Merel Westrik maakt 1 september de overstap van RTL Nieuws naar Net5, waar ze ook vanaf half oktober een eigen talkshow mag presenteren. Daarnaast gaat ze ook andere programma’s maken en presenteren. “Om dit te kunnen doen, ga ik weg bij RTL Nieuws. Dat doet een beetje zeer”, aldus Westrik. “Ik heb ruim vijf jaar op de mooiste en beste nieuwsredactie van Nederland mogen werken.”

Merel Westrik stapt na vijf jaar over van RTL Nieuws naar Net5 Merel Westrik: “Ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net5, niet onderdrukken. Alles hieraan voelt goed. Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daar naar uitkijk. Samenwerken met Linda en Jildou, een nieuwe redactie en aan het begin mogen staan van een reeks nieuwe plannen om van Net5 weer de leukste vrouwenzender van Nederland te maken: ik kan niet wachten.

Linda de Mol en Jildou van der Bijl (creatief directeur Linda. & Net5): “We zijn ongelofelijk blij dat Merel met ons mee wil bouwen om van Net5 de leukste vrouwenzender van Nederland te maken. Merel beschikt over een sprankelende persoonlijkheid en veel humor en dat, in combinatie met haar ruime journalistieke -en tv-ervaring maakt haar dé vrouw om Net5 een gezicht te geven. We kunnen niet wachten om met haar samen te werken.

Merel Westrik volgde de School voor Journalistiek, begon in 2001 haar journalistieke- en tv-loopbaan bij AT5, tot ze in 2011 overstapte naar WNL. Daar presenteerde ze onder meer met Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag de dag.

In 2014 ging ze aan de slag bij het RTL Nieuws waar ze sinds 2015 één van de vaste anchors is. [Radiowereld.NL]
Foto: Carli Hermès / Net5

Gerelateerde berichten