3FM-baas wil FM-frequentie niet afgeven aan Radio 5

NPO Radio 5 krijgt niet zomaar de FM frequenties van NPO 3FM. Als het aan zenderbaas Sharid Alles ligt gaat dat nooit vrijwillig gebeuren. In het AD zegt ze dat 3FM nog steeds scoort. ”3FM bereikt nog steeds 1 miljoen luisteraars per week.”

3FM-baas wil FM-frequentie niet afgeven aan Radio 5 NPO Radio 5 is tegenwoordig veel groter dan NPO 3FM. In de laatste meetperiode scoorde NPO Radio 5 inmiddels 4.1 procent marktaandeel en jongerenzender NPO 3FM maar 2.7 procent in de doelgroep 10+.

Bij Radio 5 ligt het absolute aantal veel lager, maar deze doelgroep luistert langer. Bovendien luistert dat publiek makkelijker via de kabel en DAB+, bij ons is dat niet zo”.

Volgens zenderbaas Sharid Alles kan 3FM helemaal niet zonder een etherfrequentie op de FM. “Als wij de etherfrequentie zouden verliezen, hebben we een probleem. Het grootste deel luistert nog steeds in de auto.

In hetzelfde interview laat Alles overigens weten dat een mogelijke frequentiewissel tussen 3FM en Radio 5 vooral in de media gevoerd wordt, maar dat deze nooit intern bij de NPO is gevoerd. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten