Search
Close this search box.

Brein trekt stekker uit 80% Russische illegale streaming sites

De Nederlandse antipiraterijstichting Brein heeft een grote Russische website voor illegale downloads offline gehaald. De website Moonwalk.cc stond bij vijf verschillende hosting providers waarvan de servers ook in Nederland stonden. Ruim 80% van de illegale streamingsdiensten uit Rusland liep via deze website.

Brein trekt stekker uit 80% Russische illegale streaming sites De top 50 van die sites hadden tezamen 90 miljoen unieke gebruikers per maand, goed voor maandelijks 395 miljoen bezoeken.

Maandagochtend waren de sites nog altijd down met uitzondering van enkelen die deels andere illegale bronnen hebben gevonden.

De actie werd uitgevoerd door Brein in samenwerking met de Motion Picture Association en de Alliance for Creativity and Entertainment. Naast Anglo-Amerikaanse en andere buitenlandse films en series werden ook Nederlandse films door Moonwalk en haar klanten benadeeld, zoals “Bankier van het Verzet”, “Michiel de Ruyter” en “Zwartboek”.

Moonwalk beheerde onder andere een database met illegale kopieën van meer dan 26.000 films en 10.000 series. Wanneer de eigenaren van de servers bij de diverse providers niet wilde mee werken moesten ze een dwangsom van 10.000 euro per dag betalen. Ook moesten ze klantgegevens verstrekken aan Brein anders moesten ze een boete betalen 2500 euro per uur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten