Zoek
Sluit dit zoekvak.

Danny Ghosen onderzoekt de wereld van de drugscriminalite

In de 4-delige serie Narcostaat onderzoekt Danny Ghosen de wereld van de Nederlandse drugscriminaliteit. In de drugsindustrie gaan tientallen miljarden om, er vallen doden, ambtenaren worden omgekocht, drugsafval wordt gedumpt én er wordt gretig afgenomen door steeds meer gebruikers.

Danny Ghosen onderzoekt de wereld van de drugscriminalite Wie zijn de mensen achter de krantenkoppen en nieuwsberichten? In deze serie komen ze aan het woord. Mensen uit de boven- én uit de onderwereld.

Anonieme criminelen – die normaal de schaduw opzoeken – praten nu vrijuit. Danny spreekt de agenten die op hen jagen of experts die veel weten van de illegale wereld. En hij praat met slachtoffers van het groeiende drugsgeweld.

Danny Ghosen geeft de mensen uit de drugsindustrie een gezicht, zowel uit de boven- als de onderwereld. Ze vertellen hem wat hen drijft, wat hun dilemma’s zijn en wat hun toekomstverwachting is. Hij trekt op met dealers, praat met gebruikers, portretteert agenten en rechercheurs, interviewt crimejournalisten en burgemeesters.

Zo ontstaat in vier afleveringen een gedetailleerd en menselijk beeld van een verboden wereld die groter en groter wordt. Narcostaat is te zien op de maandagen van 18 nov t/m 9 dec om 21.25 uur bij de NTR op NPO 3. [Radiowereld.NL]
Foto’s NTR

Gerelateerde berichten