Search
Close this search box.

Frits Spits belangrijkste radiomaker van afgelopen eeuw

Frits Spits is door de vakjury van de Vara-gids verkozen tot belangrijkste radiomaker van de afgelopen eeuw. Volgens de jury is Spits “een van de allerbeste sfeermakers en verhalenvertellers op de radio”. De Top 5 werd maandagavond bekendgemaakt in “Met het Oog op Morgen”.

Frits Spits belangrijkste radiomaker van afgelopen eeuw Omdat radio in Nederland volgende maand precies 100 jaar bestaat, besloot de Vara-gids een Top 40 samen te laten stellen van belangrijkste radiomakers van de afgelopen eeuw.

In de veertienkoppige vakjury zaten onder anderen Talparadiodirecteur Marc Adriani, mediajournalist Arjan Snijders, oud-NPO-radiodirecteur Jan Westerhof en mediahistoricus Huub Wijfjes.

Spits zelf is verrast dat hij op 1 staat. “Ik zou mezelf nooit op één zetten – en dat is geen valse bescheidenheid. Ik zou eerder denken aan Willem van Kooten, Edwin Evers of Felix Meurders. Zij hebben mij enorm geïnspireerd“.

Edwin Evers staat op de tweede plaats, gevolgd door Willem van Kooten (Joost den Draaijer), Felix Meurders en Tineke de Nooij. De volledige top 40 wordt dinsdag gepubliceerd. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube / Stijn Ghijsen

Gerelateerde berichten