Search
Close this search box.

DPG Media neemt Sanoma Media over

DPG Media Nederland neemt de Sanoma Group over. Met de bundeling van deze twee grote mediabedrijven ontstaat de grootste Nederlandse uitgever op het gebied van nieuwsmedia, magazines, radio en online services. DPG Media is al eigenaar van onder meer de Volkskrant, AD en Qmusic.

DPG Media neemt Sanoma Media over Sanoma Media Netherlands is Nederlands grootste uitgever van magazines met titels als Libelle, Margriet, Donald Duck, vtwonen en Veronica Magazine, met meer dan 1 miljoen abonnees.

Het bedrijf is tevens eigenaar van nieuwsplatform NU.nl, de grootste nieuwssite van Nederland met een maandelijks bereik van 8 miljoen bezoekers.

Sanoma Media Netherlands behaalde in 2018 424 miljoen euroomzet. Bij het bedrijf werken 894 FTE, grotendeels met standplaats Hoofddorp. DPG Media Nederland, onderdeel van DPG Media Group, maakte in 2018 746 miljoen omzet, bij het bedrijf werken momenteel 2.795 FTE verspreid over heel Nederland. De overname van Sanoma Media Netherlands door DPG Media moet nog wel worden goedgekeurd door ACM en de ondernemingsraden. [Radiowereld.NL]