Zoek
Sluit dit zoekvak.

Talpa Network start 1 januari met nieuwe weervoorziening

Talpa Network lanceert op 1 januari een geheel nieuwe weervoorziening op SBS6, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio. Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij, de gezichten van het nieuwe weer, waren afgelopen jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Mede dankzij de overname van het platform Weer.nl van MeteoGroup, inclusief hun team van meteorologen en een meerjarige overeenkomst op het gebied van weerdatadiensten met MeteoGroup is continuïteit gegarandeerd. Weer.nl wordt ook de naam van het nieuwe merk van Talpa Network.

De televisie-uitzendingen van Weer.nl zijn vanaf 1 januari te zien op SBS6, direct na de vroege en de late uitzending van Hart van Nederland. Piet Paulusma is niet meer te zien bij SBS6. Hij is vanaf 2020 dagelijks te horen op Radio 5.

Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij verzorgen deze vanuit de nieuwe weerstudio in Hilversum. In deze studio wordt gebruik gemaakt van de allerlaatste 3D en augmented reality productietechnieken.

Op Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio verzorgt Weer.nl vanaf 1 januari ook alle weerberichten. Hierdoor neemt men afschied van Buienradar.nl, van van RTL Nederland. [Radiowereld.NL]

vlnr: Laura van der Blij, Dennis Wilt en Amara Onwuka
Foto: William Rutten / Talpa