Zoek
Sluit dit zoekvak.

iHeart Media ontslaat Mark Wallengren na 35 jaar bij KOST 103.5 LA

De lijst met ontslagen radiomakers door iHeart Media groeit nog met de dag. Inmiddels is het aantal al opgelopen tot over de 200. Onder hen is ook Mark Wallengren, die 35 jaar lang bij KOST 103.5 in Los Angeles werkte. Hij kreeg woensdagavond na zijn show te horen dat het zijn laatste was.

iHeart Media ontslaat Mark Wallengren na 35 jaar bij KOST 103.5 LA“Dit is een vreemde business. Ik heb het er 35 jaar volgehouden, maar ik ben nu een iHeart Media medewerker die ontslagen is”, zegt Wallengren in een video op z’n Facebookpagina.

De deejay baalt er ook van dat hij geen afscheid van de luisteraars heeft kunnen nemen.

Wallengren werkte sinds 1986 bij de (soft)popzender KOST in Los Angeles. Eerst 22 jaar lang in de ochtend, waarvan 22 jaar met Kim Amidon, en sinds 2015 in de middag.

Eerder deze week werd duidelijk dat er momenteel een flinke ontslaggolf plaatsvindt bij iHeart Media, eigenaar van een slordige 850 radiostations in de Verenigde Staten waaronder Z100 (WHTZ) en 106.7 Lite FM (WLTW) in New York City en 102.7 KIIS FM, KOST 103.5 en 104.3 My FM (KBIG) in Los Angeles.

iHeart Media heeft haar organisatie ingedeeld volgens een nieuwe structuur. Daarbij gaat er meer gewerkt worden met zogenaamde ‘hubs’ van waaruit radiostations bediend worden. In de praktijk houdt dit in dat er meer gevoicetracked (van te voren opgenomen teksten van presentatoren) gaat worden en dat er meer syndicated (netwerk) programma’s komen.

Update
Ook weekenddeejay Ted Ziegenbusch is ontslagen bij KOST 103.5. Ziegenbusch was al bij de start in 1982 van de partij. In 2000 stapte hij op, om in 2009 weer terug te keren op het oude nest. op KOST presenteerde de deejay 18 jaar lang de late avond, waarna hij naar het weekend verhuisde. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube

Gerelateerde berichten