Search
Close this search box.

Uit het Media Archief: Op bezoek bij Radio 10 in 1988 (filmpje)

Radio 10 is inmiddels een begrip in de radiowereld. Met meer dan 2 miljoen luisteraars per week behoort de zender tot de populairste stations van ons land. Dat was ruim 30 jaar geleden bij de start wel anders.

Uit het Media Archief: Op bezoek bij Radio 10 in 1988 (filmpje) Geen gelikte radiostudio’s, redacties of montageruimtes, maar gewoon een woning in het centrum van Amsterdam.

Zo begon radio 10 piepklein in de Honthorststraat op nummer 6. En ook nog als Italiaanse zender, want commerciële radio was in Nederland nog niet toegestaan.

De uitzendingen werden vanuit Amsterdam via de muzieklijn van de PTT naar Brussel gestuurd, waar het door Filmnet naar de satelliet gestraald werd. Deze uitzendingen werden door het radiostation in Milaan opgepikt en uitgezonden. Maar belangrijker was dat deze satellietsignalen ook door Nederlandse kabelmaatschappijen ontvangen konden worden.

Jan de Boer van Coastline was in mei 1988 op bezoek bij Radio 10 in Amsterdam en zette deze beelden eerder deze maand op Youtube. Te zien zijn onder andere Ferry Maat, oprichter Jeroen Soer en Ron Bisschip, die daar destijds het nieuws las. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten