Leadermaker Stephen Emmer krijgt Buma Oeuvre Award

Wie de leadermuziek van onder andere RTL Boulevard, RTL Nieuws en het NOS Journaal hoort, luistert onbewust naar het werk van Stephen Emmer. Hij is naast de meest beluisterde muziekcomponist van Nederland ook de eerste fulltime mediacomponist en daarmee de grondlegger van zijn vakgebied.

Leadermaker Stephen Emmer krijgt Buma Oeuvre Award Gedurende zijn loopbaan verwierf Emmer de bijnaam seven-minute-man, gezien er iedere zeven minuten een tune van hem te horen was op radio of televisie.

Daarom is het werk van Stephen Emmer door Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma bekroond met de Buma Oeuvre Award Multimedia.

Stephen Emmer mag de eervolle prijs op maandag 9 maart in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Buma Awards in Studio 21 in Hilversum. De prijs is voor het werk dat hij gedurende zijn loopbaan heeft gecomponeerd.

Emmer heeft in 35 jaar meer dan duizend tunes gemaakt en was onder andere 25 jaar lang verantwoordelijk voor alle muziek van het NOS Journaal. Maar ook met tunes voor onder andere RTL Nieuws, het NOS Journaal, RTL Boulevard en Radio 538. [Radiowereld.NL]