Search
Close this search box.

Radio Continu wijzigt donderdag frequentie in regio Emmen

Radio Continu is vanaf donderdag (26 maart) op een andere etherfrequentie in de regio Emmen te ontvangen: 92.3 FM. Naar verwachting wordt hierdoor de ontvangst in zuidoost-Drenthe en zuidoost-Groningen flink verbeterd. Momenteel zendt Radio Continu in de regio Emmen nog uit op 92.6 FM.

Radio Continu wijzigt donderdag frequentie in regio Emmen Al jaren probeert Radio Continu haar FM-ontvangst in Emmen te verbeteren. Zo was Continu eind 2014 in Emmen al eens te ontvangen op 93.4 FM.

De ontvangst viel echter flink tegen, waarna Agentschap Telecom (AT) toestemming gaf om op 92.6 FM uit te gaan zenden. Maar ook op deze frequentie bleek de ontvangst niet optimaal.

Eind vorig jaar heeft AT daarom toestemming verleend aan Continu om de frequentie in Emmen te wijzigen in 92.3 FM. Komende donderdag wordt de wijziging doorgevoerd. “een nieuwe frequentie met een beter bereik”, zo meldt Radio Continu. “Maar wel met het vertrouwde altijd gezellige geluid”.

De frequentiewijziging wordt donderdagochtend doorgevoerd, maar het zal naar verwachting nog de hele dag duren voordat de ontvangst optimaal is.

Na het wisselen van frequentie in Emmen wordt ook de ontvangst van Continu in Noordoost-Drenthe verder verbeterd met een nieuwe zender in Eext op 92.6 FM. Deze wijzigingen “lossen diverse storingsklachten, ook in Duitsland, hopelijk grotendeels op”, aldus Continu.

Ook hoopt Continu binnenkort haar nieuw verworven etherfrequentie in Deventer in gebruik te nemen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten