Search
Close this search box.

RTV Oost blikt terug op de vuurwerkramp

Het is woensdag 13 mei 20 jaar geleden dat een reeks allesverwoestende explosies bij de vuurwerkopslag S.E. Fireworks dood en verderf zaaiden. De regionale omroep RTV Oost blikt vanaf donderdag 7 mei terug op de vuurwerkramp met een serie portretten van direct betrokkenen.

RTV Oost blikt terug op de vuurwerkramp In totaal kwamen 23 mensen om, raakten er bijna duizend mensen gewond en werd een hele wijk in puin gelegd.

Verslaggever Lotte Kreuwel maakte de portretten. “Als ik mensen uit mijn omgeving vraag wat ze deden op zaterdagmiddag 13 mei 2000, weten ze het nog precies.

De vuurwerkramp is in het geheugen van velen gegrift. Maar niet in dat van mij, want ik was toen nog maar vijf jaar oud.

Daarom wilde ik deze portretten maken. Om aan mijn generatie te vertellen wat er toen gebeurde, hoe verschrikkelijk die angstige momenten waren voor bewoners en familieleden en hoe het mensen twintig jaar later nog altijd beïnvloedt.

De portretten zijn te zien in ‘Blijf Thuis in Overijssel‘ om 17.00 uur op TV Oost. De uitzending wordt elk uur herhaald. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten