Search
Close this search box.

De Zwarte Cross begint eigen publieke omroep

De organisatie achter festivals Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, doen een gooi naar de publieke omroepstatus van aspirant-omroep. Onlangs is Omroepvereniging Stamppot opgericht en tot 31 december heeft deze nieuwe club de kans om minimaal 50.000 betalende leden te werven.

De Zwarte Cross begint eigen publieke omroep De nieuwe iniatiefnemers zullen zaterdag (18 juli) vanaf 18 uur een livestream-evenement organiseren om alle Zwarte Cross-bezoekers een hart onder de riem te steken vanwege de afgelasting van het festival door het coronavirus.

Deze uitzending is tevens de eerste informele uitzending en zal ook gebruikt worden om zoveel mogelijk leden te werven voor de omroepvereniging. Lid worden van Omroepvereniging Stamppot kan voor 7,50 euro per persoon.

Bij het behalen van het minimum van 50.000 betalende leden gaat de omroepvereniging in januari 2021 een officiële aanvraag indienen voor erkenning als aspirant-omroep. Wat in ieder geval zeker is, is dat de omroep niet in Hilversum of Amsterdam gevestigd zal zijn, maar in de Achterhoek.

Stan Gordijn, voorzitter van Omroepvereniging Stamppot. “De insteek van het online platform Stamppot zal ook de blauwdruk vormen van de aspirant-omroep. Een uitvalsbasis op het mediapark past daar niet bij. Daarnaast is, met de hedendaagse technieken, huisvesting in die regio sowieso niet nodig”.

Hoe de nieuwe naam voor de omroep wordt is nog niet bekend. Als alles doorgaat zal de nieuwe omroep op 1 augustus 2021 de officiële erkenning als aspirant-omroep krijgen van de minister van OCW. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten