Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jurgen van den Berg wil over een tijdje stoppen bij NPO Radio 1

Jurgen van den Berg heeft besloten om over een paar jaar te stoppen met de ochtend op NPO Radio 1. Dat vertelde hij vrijdag in ‘Miss Podcast’ tegen presentator Mischa Blok. Wanneer hij gaat stoppen weet hij nog niet. Zijn contract loopt in ieder geval nog tot eind 2021.

Van de Berg wil graag uit de eerstelijns nieuwsstroom, omdat bijna alles wat gezegd wordt, gepolitiseerd wordt.

Jurgen begon bij de regionale radio. Daarna kwam hij in 1998 in Hilversum terecht. Sinds 2016 is hij dagelijks te horen op NPO Radio 1 in de ochtend.

Van den Berg wil stoppen voordat de sleet erop komt: “Doordat je het al heel veel jaren doet, kom je ook heel veel dingen tegen. Je herkent patronen, je herkent waarom iemand iets zegt en waarom iemand anders daar weer zo op reageert. Laat het duidelijk zijn, ik vind het nu nog steeds interessant.

En er gebeurt natuurlijk een hele hoop op dit moment in de wereld. Dus als je daar middenin zit, dat is hartstikke mooi. Maar ook om te zorgen dat je niet het op een gegeven moment wel allemaal gezien hebt en blasé gaat worden en het met tegenzin gaat doen of zoiets.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten