Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op vrijdag wordt het langst naar de radio geluisterd

Radioluisteraars luisteren op vrijdag het langst naar de radio. Dit blijkt uit de luistercijfers over de periode mei-juni 2020. Op vrijdag wordt er door radioluisteraars 272 minuten geluisterd. Op Zondag wordt met 229 minuten het kortst geluisterd.

Op vrijdag wordt het langst naar de radio geluisterd Mede vanwege de lange luistertijd en omdat het weekend begint, hebben veel radiostations op vrijdag een afwijkende programmering ten opzichte van de vier werkdagen ervoor.

Zo heeft bijvoorbeeld 538 de Top 50 gevolgd door Weekend Wietze, Qmusic de Top 40, Slam de MixMarathon en NPO Radio 2 Vinyl Friday vanaf 18 uur.

Na de vrijdag volgt de dinsdag met 267 minuten. De andere drie werkdagen zitten daar dichtbij in de buurt. Zo wordt er op woensdag en donderdag 264 minuten geluisterd en op maandag 265. Zaterdag zit met 272 minuten letterlijk tussen de vrijdag en zondag in.

Dat er doordeweeks langer naar de radio geluisterd wordt, komt waarschijnlijk omdat er veel op het werk en onderweg geluisterd wordt. De auto kent net als thuis een hoog weekbereik. Maar in het weekend zijn er vaak andere bezigheden of kiest een deel van de luisteraars voor andere audiobronnen. [Radiowereld.NL]