Search
Close this search box.

Nieuwe bezuinigingen bij Entercom: meer netwerkprogramma’s

Entercom, de een na grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, heeft de afgelopen week weer een flink aantal medewerkers op straat gezet. Daarnaast is besloten om meer netwerkprogramma’s uit te zenden op de country en alternatieve radiozenders.

Nieuwe bezuinigingen bij Entercom: meer netwerkprogramma’s Net als in Nederland werd er door de coronacrisis ook in Amerika de afgelopen maanden flink minder geadverteerd op radio en televisie. En die klap komt hard aan bij veel Amerikaanse radiogroepen, die veelal al te kampen hadden met flinke schulden.

Begin april besloot Entercom daarop al flink te saneren en honderden medewerkers op straat te zetten. Nu, vijf maanden later, volgt er een nieuwe reorganisatie.

Snijden bij Country en Alternatief
Als onderdeel hiervan heeft Entercom besloten om meer netwerkprogramma’s op haar countryzenders uit te gaan zenden. Zo is Katie Neal van New York’s Country 94.7 (WNSH) met haar ‘midday’ programma voortaan op alle countryzenders van Entercom te horen. In de avond zenden alle countryzenders het nieuwe avondprogramma met Rob Stone en Holly Hutton te horen zijn. De afgelopen periode waren zij in de middag te horen op 99.5 WYCD in Detroit.

Ook bij de alternatieve zenders komen meer netwerkprogramma’s. Zo is de ochtendshow van KROQ 106.7 in Los Angeles met Ted Stryker en Kevin Klein voortaan ook in Dallas, Kansas City en San Francisco te horen, terwijl de ochtendshow van Alt 92.3 (WYNL) In New York City met Cane Peterson en Corey Bonalewicz ook wordt uitgezonden in Baltimore, Buffalo, Miami en Orlando.

In de avond nemen alle alternatieve stations van Entercom het programma van Kevan Kenney op Alt 92.3 over. Daarnaast adopteren al deze stations de zogenaamde “2 Minute Promise”, waarbij reclameblokken nooit langer dan twee minuten duren. Eerder werd dit concept al doorgevoerd bij Alt 92.3 en 107.7 The End (KNDD) in Seattle.

Door het invoeren van meer netwerkprogramma’s zijn weer een flink aantal medewerkers hun baan kwijtgeraakt. Het gaat daarbij niet alleen om deejays en producers, maar ook om muzieksamenstellers en programmaleiders.

Terug
Opvallend genoeg heeft Entercom ook weer iemand aangenomen die vijf maanden geleden door hetzelfde bedrijf werd ontslagen. Chris Booker wordt de nieuwe middagdeejay van Alt 92.3. Hij was tot april werkzaam hij zusterstation 97.1 Amp Radio (KAMP) in Los Angeles, waar hij eerst lange tijd in de middag te horen was en later enkele maanden in de ochtend. Amp Radio besloot haar nieuwe ochtendshow uit Phoenix te halen. [Radiowereld.NL]
Foto: Pixabay

Gerelateerde berichten