NOS laat artikelen in de app voorlezen

Goed nieuws voor mensen die slecht kunnen lezen of dyslexie hebben en liever luisteren naar het nieuws dan het lezen. Het nieuws van de NOS kan voortaan ook worden voorgelezen door een heldere vrouwenstem.

Op deze manier maakt de NOS het nieuws dankzij de nieuwe functionaliteit van Google Voice nog toegankelijker voor zoveel mogelijk mensen.

Die bovendien aansluit bij de gewoonte van veel mensen om hun mobiel te gebruiken voor audiotoepassingen, zoals muziek of podcasts.

NOS: “De voorleesfunctie werkt in deze eerste fase niet bij live blogs en artikelen op de NOS-app die afkomstig zijn van regionale omroepen. Het gebruik van een eigen NOS-stem is nu nog niet aan de orde, maar is wel een optie voor de toekomst als de nieuwe functie een succes wordt.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten