Meer oldies muziek op Radio Gelderland

Radio Gelderland gaat meer oude muziek draaien. De regionale publieke zender wil een ander geluid laten horen. Vanaf maandag 30 november is er nog meer muziek uit de jaren 60, 70 en 80 te horen. De omroep wil vooral meer gezelligheid, sfeer en het gevoel van vroeger bij de luisteraar in de woonkamer brengen.

Door de koerswijziging verandert ook de programmering overdag. Het programma ‘Gelderland Muziekland’ van Eric van den Berg stopt na 14 jaar. Maarten Daam zal voortaan iedere werkdag van 14.00 tot 16.00 uur ‘De Muziekwinkel’ presenteren.

Presentator Eric van den Berg verhuist door het nieuwe geluid naar het weekend. Hij gaat op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur samen met de luisteraars terug naar de jaren 70 met muziek, het nieuws en reclame van toen. Waar keken we naar op tv, en wat stond er die dag in de hitparade op nummer 1?

Luistercijfers
Met het aangepaste muziekformat hoopt Radio Gelderland de luistercijfers weer op te vijzelen. Momenteel scoort de regionale omroep in eigen provincie een marktaandeel van 6,3%, 2%-punt lager dan een jaar geleden. Wekelijks stemmen er in Gelderland 168.000 luisteraars op de zender af, 55.000 minder dan vorig jaar rond deze tijd. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten