Zoek
Sluit dit zoekvak.

Qmusic-deejay Marieke Elsinga krijgt eigen tv-programma

Marieke Elsinga, deejay van Qmusic, krijgt een eigen tv-programma. Na RTL Boulevard mag ze nu ook het nieuwe misdaadprogramma ‘Crime Desk’ gaan presenteren. Hier krijgt de kijker iedere maandagavond live een mix van het laatste misdaadnieuws te zien op RTL 5.

Qmusic-deejay Marieke Elsinga krijgt eigen tv-programma Naast Marieke Elsinga wordt ‘Crime Desk’ gemaakt door onder andere John van den Heuvel en Mick van Wely en met medewerking van onder anderen RTL-gezichten als Kees van der Spek, Thijs Zeeman en Ewout Genemans.

Marieke Elsinga: “Ik kijk er enorm naar uit ‘Crime Desk’ te presenteren. Samen met het team van deskundigen duik ik elke week in de meeste interessante misdaadzaken. Zij kennen alle, soms schokkende details en ik mag de kijker daar nieuwsgierig doorheen leiden.

Ik ben dol op de dynamiek van een liveprogramma. We kunnen actueel zijn en tegelijk verdieping bieden met reportages waarbij je denkt ‘ik wil het wel zien, maar ik zou er niet aan moeten denken dat het me overkomt’.

Foto: William Rutten

Crime Desk
Het team van ‘Crime Desk’ besteedt door middel van reportages en confrontaties aandacht aan georganiseerde misdaad, liquidaties, corruptie, de mocro-maffia en polderpenoze, oplichtings- en stalkingszaken, cybercrime, zedenmisdrijven en cold cases. Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman presenteert iedere maandag de rechtszaak van de week.

Daarnaast is het team van ‘Crime Desk’ beschikbaar voor hulp aan kijkers die zelf slachtoffer werden van misdrijven en zich afgepoeierd voelen door de overheid. Naast het vaste team van deskundigen schuiven wekelijks experts uit de misdaadwereld aan als advocaten, aanklagers, rechters en rechercheurs. Tenslotte is er aandacht voor de verhalen van slachtoffers, nabestaanden en soms zelfs verdachten of veroordeelden.

‘Crime Desk’ is vanaf 11 januari 2021 acht weken lang elke maandag om 20.30 uur live te zien bij RTL 5. [Radiowereld.NL]