Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Passion trekt veertig dagen door Nederland

The Passion staat komend jaar (2021) in het teken van het thema: “Ik ben er voor jou”. Presentatrice Anita Witzier zal op 1 april 2021 live verslag van de processie, die een nieuwe opzet krijgt. Want de processie met het iconische lichtgevende kruis trekt niet alleen door gaststad Roermond op Witte Donderdag, maar gedurende The Passion 40daagse voorafgaand aan The Passion ook door heel Nederland.

The Passion trekt veertig dagen door Nederland#Ikbenervoorjou
Dit thema sluit naadloos aan op waar wij als omroep voor staan”, aldus directievoorzitter Peter Kuipers van Kro-Ncrv.

Tweeduizend jaar geleden was het Jezus die deze oproep deed: om er te zijn voor elkaar. Een belofte die nog altijd van grote betekenis is voor ons allemaal. En juist in de afgelopen corona-periode vol onzekerheid en verwarring hebben deze vijf woorden nog meer waarde gekregen. Want in deze corona-crisis laten we echt zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe we naar elkaar omkijken en wat we als mens kunnen doen om voor elkaar het verschil te maken.

Presentatrice Anita Witzier doet tijdens The Passion live verslag van de processie nieuwe stijl. De processie met het iconische lichtgevende kruis trekt niet alleen door gaststad Roermond op Witte Donderdag, maar gedurende The Passion 40daagse voorafgaand aan The Passion ook door heel Nederland naar kerken en pleinen.

In voorgaande jaren was The Passion te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort. In april van dit jaar werd de paasvertelling ten gevolge van de corona-maatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller. The Passion 2021 wordt uitgezonden op Witte Donderdag 1 april om 20.30 uur op NPO 1. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten