Topradio alsnog gestart op FM in Brussel

Topradio is nu ook in Brussel op FM te ontvangen. Deze week heeft de commerciële dancezender een zender aangezet in de Belgische hoofdstad op 102.8 FM. Het is de 16e FM-frequentie voor Topradio.

Topradio alsnog gestart op FM in Brussel Na een korte afwezigheid keerde Topradio in 2018 weer terug op FM in Vlaanderen. De zender ging verder als commerciële netwerkradio met frequenties in de grote steden.

Brussel ontbrak echter nog in de lijst met steden. Dat kwam doordat de geplande frequentie 102.8 FM in eerste instantie geblokkeerd werd door de Waalse gemeenschap en uit het Vlaams frequentieplan verdwenen.

In juli 2018 kwam er een overeenkomst tussen Vlaanderen en Wallonië over het gebruik van FM-frequenties, waardoor de blokkade werd opgeheven. Gebruik maken van de frequentie kon Topradio echter nog steeds niet, want daarvoor moest het Vlaams frequentieplan weer aangepast worden. Deze procedure werd in maart van dit jaar opgestart.

Nu is alles afgerond heeft Topradio eindelijk haar frequentie in Brussel in gebruik kunnen nemen. “Sinterklaas komt extra vroeg dit jaar met een topcadeau: een FM-frequentie in Brussel voor Topradio!”, reageert de radiozender verheugd. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten