Efteling Kids Radio schrapt gepresenteerde programma’s

Efteling Kids Radio, het radiostations van het gelijknamige pretpark, schrapt per april alle gepresenteerde programma’s. Vanaf dan is er alleen nog non-stop muziek te horen op de kinderzender. Volgens de Efteling heeft deze beslissing niets te maken met de coronacrisis.

Efteling Kids Radio schrapt gepresenteerde programma’s“De focus zal nog meer op muziek voor jonge kinderen komen te liggen en liveshows gaan uit de programmering”, zo laat een woordvoerder aan Looopings weten. “Aankomende periode wordt die invulling concreter gemaakt.”

Efteling Kids Radio werd in 2008 gestart als Efteling Radio. De toevoeging Kids kwam pas in 2015. Het radiostation is landelijke via de analoge en digitale kabel te ontvangen. Van 2013 tot 2017 was Efteling Kids Radio ook via DAB+ te ontvangen.

Het is opmerkelijk dat Efteling Kids Radio alle gepresenteerde programma’s gaat schrappen. Afgelopen zomer werd de gepresenteerde programmering juist uitgebreid met een ochtendshow.

Volgens de Efteling heeft het schrappen van de gepresenteerde programma’s niets met corona te maken. “Dit stond al enige tijd op de planning. Het gaat om een nieuwe opzet voor dit marketingkanaal.

Tessa Mol, die de middagshow presenteert, bevestigt op social media dat haar werkzaamheden voor Efteling Kids Radio per 1 april ophouden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten