Search
Close this search box.

Ziggo breidt ongecodeerde digitale radiopakket uit

In aanloop naar de afschakeling van analoge radio via de kabel heeft Ziggo het aantal radiostations dat ongecodeerd digitaal beluisterd kan worden verder uitgebreid. Sinds vorige week zijn ook onder meer Radio Continu, RADIONL, de BBC en Duitse radiostations vrij te ontvangen.

Ziggo breidt ongecodeerde digitale radiopakket uit Voorheen was voor digitale ontvangst van deze radiostations via Ziggo een mediabox of smartcard nodig. Het aantal ongecodeerde radiostations dat nu digitaal aangeboden wordt, bedraagt meer dan 60.

Naast alle landelijke en regionale radiostations, zowel publiek als commercieel, zijn ook de lokale omroepen digitaal ongecodeerd te ontvangen. Alleen het Spaanse RNE Radio, Sunrise FM en het pakket themakanalen van Xite zijn nog versleuteld.

Ziggo start op 24 februari als laatste grote kabelmaatschappij met het uitzetten van analoge radio. Dat gaat gefaseerd gebeuren. De regio Capelle aan den IJssel bijt daarbij het spits af. Naar verluidt is nog voor het einde van dit jaar analoge kabelradio verleden tijd bij Ziggo. Klanten van Ziggo krijgen 5 weken voor de afschakeling te horen wanneer het analoge radiosignaal stopt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten